06
JAN
2015

Annual Meeting of Members: January 23, 2015

Dragi kolege,
Pozivamo vas na godišnju skupštinu AMCA-e Toronto koja ce se održati u petak 23. sijecnja 2015. u 7:30 navecer u Baka Gallery Café-u na 2256 Bloor Street West u Torontu.

Na skupštini cemo cuti i prodiskutirati izvještaje o radu u protekloj godini, prodiskutirati prijedloge o izmjenama statuta i povecanju clanarina, izabrati nove clanove upravnog odbora te prodiskutirati nove ideje o aktivnostima za sljedecu godinu.

Sve clanove koji još nisu podmirili clanarine za 2014. molimo da to ucine. Samo clanovi s placenom clanarinom imaju pravo glasa. Buduci da UO predlaže povecanje clanarina, kojeg nije bilo vec dugi niz godina, za 2015., svi oni koji plate clanarinu prije izglasavanja povecanja ce platiti prema starim cijenama.

Htio bih reci nekoliko rijeci o stanju naše udruge i radu u 2014. U ovoj godini AMCA je organizirala pet iznimno interesantnih predavanja, a na godišnjoj gala veceri u prestižnom Boulevard Club-u, glavni govornik je bio Victor Dodig, izvršni predsjednik velike kanadske banke CIBC. Pored drugih zbivanja, sastanaka AMCA Book Club-a, šetnji AMCA Hiking Club-a, organizirani su obrazovni izlet autobusom u Midland, Penetanguishene i Orilliu, proljetna vecera, Prva revija suvremenog hrvatskog filma, Božicni domjenak te je poslata znacajna financijska pomoc nastradalima od poplava u Slavoniji. Uza sve to, sagradili smo i novi website.

U protekloj godini dodijelili smo dvije stipendije i dvije financijske pomoci studentima iz Kanade i Hrvatske, a inicijativa AMCA-e Toronto da se na University of Toronto uvrsti i treci kolegij, Mediterranean Cities of Croatia, u okviru programa hrvatskih studija, je urodila plodom. Ovaj treci kolegij su financirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i AMCA Toronto, uz asistenciju Kanadsko hrvatske gospodarske komore. Sva tri kolegija ce predavati clan AMCA-e Toronto Prof. Davor Piskac.

AMCA Toronto je, po pisanju rektorata Sveucilišta u Zagrebu, najveca i najaktivnija udruga takve vrste izvan Hrvatske, a po mnogima, je postala centar intelektualnog života Hrvata južnog Ontarija. AMCA je danas jaka priznata i jasno profilirana udruga s 181 registriranim clanom, medju kojima su dva akademika, šest sveucilišnih profesora, jedanaest doktora znanosti, konzulica Republike Hrvatske, jedan sudac te veliki broj uspješnih lijecnika, inženjera, odvjetnika, umjetnika i drugih profesionalaca. Kako je i broj clanova i kvaliteta aktivnosti u porastu, što prati i zdrava financijska politika, možemo sa sigurnošcu reci
da je pred našom udrugom još svjetlija buducnost.

Ovdje mozete procitati poziv na Godisnju skupstinu udruge s dokumentacijom u skladu sa statutom udruge.

Srdacan pozdrav do 23. sijecnja,

Krešimir Mustapic, P.Eng.

Predsjednik AMCA Toronto